ZAANSTAD - Kinderen tussen 10-12 jaar kunnen aankomend Paasweekend aan de slag voor een speciale editie van het Vakantieboek Zaanstad, in de tijd van corona. In het boek komen spelletjes, raadsels, interviews, moppen, interessante weetjes en nog veel meer. Tot en met 15 april kunnen de kinderen op www.vakantieboekzaanstad.nl meedenken over de inhoud en/of aangeven dat ze het boek gratis thuisgestuurd willen krijgen.

Het boek wordt samengesteld door ConsultingKids, in opdracht van de gemeente Zaanstad. Wethouder Songül Mutluer (o.a. Jeugd en Minima): "Het idee voor een vakantieboek komt van kinderen zelf. Zij gaven dit eerder als advies mee aan de gemeente als een goede manier om een achterstand te voorkomen en de ontwikkeling van kinderen te blijven stimuleren, ook als er 'geen school' is. Afgelopen kerstvakantie hebben we een succesvolle eerste pilot gedaan. Omdat er in deze huidige tijd extra behoefte is, hebben we het vervolg naar voren gehaald en gaan we een speciale editie uitbrengen. Natuurlijk willen we ook deze keer de input van de kinderen zelf meenemen en ik moedig hen allen aan om mee te doen en te denken. De beste inzendingen zien ze dan zelf terug in hun eigen vakantieboek."

De kinderen kunnen, met toestemming van hun ouders, hun postadres achterlaten op www.vakantieboekzaanstad.nl. Vervolgens krijgen ze het boek in aanloop naar de meivakantie thuisgestuurd.