ZAANDAM - Harrie Geertsema ontvangt zaterdag 22 december een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurt tijdens een jubileumfeest, georganiseerd door Hoop voor Albanië, vanwege de 70ste keer dat Harrie Geertsema een hulpgoederentransport uitvoerde. Locoburgemeester Gerard Slegers reikt zaterdag in restaurant de Prins in Westzaan een lintje uit. Hij wordt beloond voor zijn jarenlange inzet en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Geertsema zet zich op verschillende terreinen, gedurende al langere tijd, belangeloos in voor de samenleving. Van 1993 tot 2016 was Harrie Geertsema actief voor de Stichting Dorcas. Hij coördineerde onder andere de kledingactie en de voedselactie. Daarnaast runde hij, samen met zijn echtgenote, het inzameldepot van hulpgoederen in Zaandam.

De heer Geertsema heeft 59 keer als vrijwillig internationaal chauffeur de voedselpakketten en andere hulpgoederen naar de projectlanden gebracht. Het organiseren van huis-aan-huis collectes en sponsorwandeltochten maakten deel uit van zijn vrijwilligerswerk. Ook hield hij talloze presentaties in kerken, scholen en voor ouderenbonden.

Vanaf 2011 heeft de heer Geertsema voor Hoop voor Albanië vele transporten met hulpgoederen uitgevoerd in de hoedanigheid van vrijwillig vrachtwagenchauffeur humanitair transport naar Albanië. Dit is slechts een greep van de vele vrijwillige initiatieven waar Harrie Geertsema een belangrijke rol in speelde.

Wat: Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan Harrie Geertsema
Wanneer: zaterdag 22 december om 20.00 uur
Waar: Hotel Restaurant de Prins, Kerkbuurt 31 in Westzaan