ZAANSTAD - Wilt u kennismaken met de nieuwe wethouders van Zaanstad? Bent u benieuwd naar hun plannen voor de toekomst, heeft u vragen of heeft u zelf ideeën die u met ze wilt delen? Kom dan op 17 juli naar Taets op het Hembrugterrein. Daar vindt de aftrap plaats van de ‘150 dagen in gesprek met de stad’ , waarin het nieuwe college de Zaanse inwoners, ondernemers en organisaties opzoekt.

‘Vandaag aan de slag voor het Zaanstad voor morgen’. Zo heet het coalitieakkoord waarin staat waar dit college de komende vier jaar mee aan de slag gaat. Met als doel een welvarende, veilige en duurzame stad, waarin iedere Zaankanter prettig en gezond woont, werkt en recreëert.

Het college
Het nieuwe college bestaat naast burgemeester Jan Hamming uit de wethouders Gerard Ram, Hans Krieger, , Songül Mutluer, Natasja Groothuismink, Sanna Munnikendam, Gerard Slegers en Rita Noordzij. Zij willen de komende 150 dagen in gesprek met inwoners, ondernemers en organisaties in de stad om van gedachten te wisselen over de opgaves waar Zaanstad voor staat.

Groei van de stad
De stad is aan het veranderen. Onze stad zal groeien van ruim 155.000 naar 200.000 inwoners. Dat betekent nogal wat. Hoe zorgen we voor genoeg (en betaalbare) woningen? Hoe zorgen we ervoor dat Zaanstad klimaatneutraal wordt? Hoe trekken we meer toeristen, ook buiten de Zaanse Schans? Wat gebeurt er met de zorg? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen?

Belangrijke vragen die goede keuzes vergen. Het college wil graag zijn plannen toelichten en is benieuwd naar uw vragen en úw ideeën. Om zo samen te kunnen optrekken.

Funda Müdje presenteert
De bijeenkomst op dinsdag 17 juli in Taets staat onder leiding van cabaretière, columniste en presentatrice Funda Müjde. Zij zal de wethouders interviewen, maar vooral zorgen dat de zaal de kans krijgt om vragen te stellen en een open gesprek aan te gaan met het college. Het gesprek met de stad krijgt na de zomer een vervolg met vier themabijeenkomsten en meerdere wijkbijeenkomsten.

Aanmelden
De bijeenkomst in Taets (Hemkade 16, Zaandam) begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Wilt u erbij zijn? Meldt u dan aan via het e-mailadres uitnodigingkabinet@zaanstad.nl