WORMERVEER - Dinsdag precies zeventig jaar geleden gaven Jan Roubos (90) en Annie Slof (90) uit Wormerveer elkaar het ja-woord. Namens het college van B&W gaat burgemeester Hamming bij het jubilerende echtpaar op bezoek om hen te feliciteren.

Annie en Jan Roubos leerden elkaar 71 jaar geleden bij toeval kennen. Annie ontmoette Jan via een neef. De vonk sloeg direct over bij die eerste ontmoeting en werden verliefd. Annie woonde in Zaandam en Jan in West-Knollendam. Tijdens de verkering maakten ze daarom afspraken over de ontmoetingsplaats. Zo konden ze elkaar niet missen als ze naar elkaar toe fietsten.

Het jonge koppel ging na hun trouwen in West-Knollendam wonen. Daar hield Jan als hobby schapen op een stukje land achter hun huis. In 1992 zijn ze verhuisd naar Wormerveer om dichter bij hun dochter en de winkels te wonen.

Jan werkte in die tijd bij meelfabriek De Vrede, Annie was in betrekking ondanks dat ze goed kon leren en graag verder had willen leren. Jan heeft 41 jaar bij de meelfabriek gewerkt, op zijn 60e mocht hij met de VUT. Annie is gek op bloemen. Jan gaat daarom wekelijks lopend naar de markt om deze voor haar te kopen.

Annie was gek op dansen, klaverjassen en lezen. Jan van fietsen, wandelen en tuinieren. Op latere leeftijd gingen zij op zwemles in zwembad de Watering. Ook maakten ze samen verre groepsreizen toen ze niet meer hoefden te werken. Inmiddels zijn ze beide 90 jaar, maar wonen ze nog steeds zelfstandig. Tot voor kort reed Jan nog auto maar is daar pas geleden mee gestopt.

Annie en Jan Roubos hebben een zoon en een dochter, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Wat:
Burgemeester feliciteert echtaar Roubos-Slof met 70-jarig huwelijk
Waar: Koolmeeskade 1, Wormerveer
Wanneer: Dinsdag 18 december, 11.00-11.30 uur