ZAANDAM - De heer en mevrouw Kamberg – Goezinne uit Koog aan de Zaan zijn 65 jaar getrouwd. Afgelopen zaterdag feliciteerde de loco-burgemeester Gerard Slegers het echtpaar met deze bijzondere mijlpaal.

Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens de jongens en meisjes avond aan de Westzijde in Zaandam. Zij kregen vier kinderen en zijn de (over)grootouders van vier kleinkinderen, zes achterkleinkinderen en zelf een achterachterkleinkind.

De heer Kamberg werkte als chauffeur bij verschillende bedrijven, bij de gemeente als verlader op de vuilniswagen en de laatste jaren als conciërge bij de L.O.M. school aan de Sportstraat in Koog aan de Zaan. Hij werkte daarna als vrijwilliger in het ziekenhuis De Heel en op de Boksschool Tom Tulleken in Wormerveer. Mevrouw Kamberg-Goezinne zorgde voor de kinderen. Zij heeft gewerkt bij Polak & Swarz in Zaandam en later bij een schoonmaakbedrijf.

Volgens het echtpaar Kamberg-Goezinne is het geheim van een lang en gelukkig huwelijk, openheid geven en elkaar iets gunnen. In hun jonge jaren ging het echtpaar vaak op stap. Ze hielden van motor- en autorijden. Mevrouw Kamberg-Goezinne houdt van lezen, borduren en TV kijken. Meneer Kamberg houdt van sleutelen, motorrijden, met de hond lopen, boksen, autorijden, fietsen en het repareren van huishoudelijke apparatuur: van fiets tot wasmachine. Het echtpaar rijdt graag naar IJmuiden waar ze een vast plekje (bankje) hebben met zicht op de Havenmond.