KROMMENIE - Donderdag 9 augustus om 15.00 uur bezoekt locoburgemeester Gerard Slegers de heer Luijting om hen namens het college van B&W te feliciteren met zijn verjaardag. Ook zal de locoburgemeester de jarige een bos bloemen en een felicitatiebrief aanbieden.

De heer Luijting, Gerrit, werd geboren in 1918 in Krommenie. Hij ging naar de MULO en volgde later de Ambachtsopleiding. Hij is daarna gaan werken als timmerman. Als 10-jarig jongetje hield hij van voetbal en speelde bugel (een blaasinstrument). Bugel spelen werd zijn grote passie. In 1942 trouwde Luijting met Im de Groot uit Wormer en kreeg 2 kinderen, 2 kleinzonen en 2 achterkleinkinderen.

Hij was mede oprichter van de beroemde Dorpskapel. Ook was Luijting dirigent bij meerdere muziekverenigingen. Op hoge leeftijd werd hij lid van het Verkade-seniorenorkest, het latere Dagorkest Zaanstreek-Waterland. 3 jaar geleden hing hij zijn bugel aan de wilgen. Hij is ere-lid van Onderling Genoegen en Dagorkest Zaanstreek-Waterland.

29 jaar lang ging hij jaarlijks met zijn vrouw en een grote vriendenkring naar de wintersport. Daar werd actief gewandeld en gelanglauft. Luijting woonde 76 jaar in zijn eigen huis op het Blok in Krommenie. Daarna werd de tijd rijp om verzorgd te worden in de Rosariumhorst.