ZAANDAM - Marcel van Dam is door de gemeenteraad aangewezen als nieuwe waarnemend griffier van Zaanstad. Startdatum van Marcel in zijn nieuwe rol is 20 maart. De belangrijkste taak van een griffier is het adviseren en ondersteunen van de gemeenteraad.

Annemarie van Nieuwamerongen (voorzitter van de werkgeverscommissie van de gemeenteraad) is blij met het besluit van de gemeenteraad: "Met Marcel van Dam hebben we een ervaren interim-griffier gevonden die de gemeenteraad dit jaar kan bijstaan. We hebben hem leren kennen als een prettig persoon die goed weet wat er nodig is.''

Marcel van Dam zal het stokje overnemen van de huidige waarnemend griffier, André Maaskant. André heeft eerder aangegeven beschikbaar te zijn als griffier tot ongeveer het eerste kwartaal van 2023. De procedure voor werving en selectie van een vaste griffier heeft tot op heden niet geleid tot een kandidaat die door de werkgeverscommissie kan worden voorgedragen aan de gemeenteraad. De werkgevercommissie verkent daarom de mogelijkheden hoe zij verder kan gaan in de zoektocht naar een vaste griffier. Voor de tussenliggende periode heeft de werkgeverscommissie Marcel van Dam gevraagd en bereid gevonden om de functie van waarnemend griffier te vervullen. André Maaskant zal per 20 maart weer de rol van plaatsvervangend griffier op zich nemen.