ZAANDAM - De werkgeverscommissie van de gemeenteraad heeft Marleen Catsburg-Reurslag voorgedragen als de nieuwe raadsgriffier van Zaanstad. Momenteel is Marleen reeds raadsadviseur en plaatsvervangend griffier bij Zaanstad.

De griffier is de belangrijkste adviseur van de gemeenteraad en zorgt dat het proces van de politieke besluitvorming goed verloopt. Voorzitter van de werkgeverscommissie, raadslid Annemarie van Nieuwamerongen, is blij met de voordracht van de nieuwe griffier: “Marleen is al meerdere jaren werkzaam als raadsadviseur en plaatsvervangend griffier bij Zaanstad en komt dus uit de eigen gelederen. Zij beschikt over ruime kennis en ervaring en zij is goed bekend met de organisatie. Wij kennen haar als een gedreven, prettig en toegankelijk persoon die zich richt op de onderlinge verhoudingen. We zijn trots haar te kunnen voordragen”.

Marleen Catsburg voelt zich vereerd met de voordracht van de werkgeverscommissie: ‘’Het is heel bijzonder om griffier te zijn voor de gemeente waarin ik geboren, getogen en woonachtig ben. Het is mooi om van betekenis te kunnen zijn voor het lokale democratische proces en dat vorm te geven samen met het fijne team van de Raadsgriffie waar ik als raadsadviseur al deel van uitmaakte. Ik kijk uit naar de samenwerking met de gemeenteraadsleden en ook met inwoners, het college van B&W en de ambtelijke organisatie."

Op 30 november besluit de gemeenteraad over het aanwijzen van de nieuwe griffier. Het is de bedoeling dat zij op 22 december start en het stokje overneemt van waarnemend griffier Marcel van Dam.