ZAANDAM - Van maandag 11 tot en met vrijdag 22 februari 2019 is iedere Zaankanter van harte welkom op de tijdelijke schaatsbaan in Poelenburg. Toegang en schaatsen lenen zijn gratis. Handschoenen zijn verplicht, maar moeten bezoekers zelf meenemen. Wethouder Sanna Munnikendam gaat maandag de ijsbaan, samen met een schoolklas van Trias uit Krommenie, officieel openen.

Wijkwethouder Munnikendam is blij met de ijsbaan: "Geweldig dat er weer een ijsbaan ligt, dit keer met echt ijs. Zoals bekend werkt de gemeente, samen met partners en bewoners aan het verbeteren van de wijken Poelenburg en Peldersveld. Naast hardere acties, zoals het preventief fouilleren en controle op vuiloverlast, besteden we ook aandacht aan leuke dingen in deze mooie wijken. We willen graag dat bewoners elkaar meer ontmoeten en meer betrokken zijn. Daarom organiseren we ook leuke activiteiten in de wijken en daar is deze ijsbaan er één van. We hopen dat mensen uit heel Zaanstad langskomen om te genieten van de ijsbaan en de gezelligheid".

Verschillende activiteiten voor alle leeftijden
De ijsbaan wordt betaald uit de boetes die voor het verkeerd aanbieden van afval zijn gegeven in Poelenburg en Peldersveld. Er zijn tot in 2018 rond de 700 boetes uitgedeeld. De week voor de voorjaarsvakantie zijn er tijdens schooltijden activiteiten voor kinderen van (basis)scholen in Poelenburg en Peldersveld. Daarna is de ijsbaan geopend voor iedereen. In de voorjaarsvakantie zijn er verschillende leuke activiteiten zoals: fun-ijshockey, schaatsles, ijsbowlen, sjoelen op het ijs en discoschaatsen. Voor kleintjes en minder ervaren schaatsers zijn er schaatshulpen. Op vrijdag 22 februari van 16.00 tot 21.00 uur is er een feestelijke afsluiting!

Meer informatie
Het volledige programma en meer informatie is te vinden op sportbedrijfzaanstad.nl, bij de Lobelia, de Poelenburcht, de Tijstroom in Peldersveld of gewoon bij de ijsbaan zelf. De gemeente sponsort de baan. Het Zaans Sportbedrijf, het Jeugdteam en de Sociale Wijkteams organiseren de verschillende activiteiten.

De officiële opening start maandag 11 februari om 09.15 uur.