ZAANDAM - Met de campagne ‘Jij bent goed bezig’ vragen de GGD Zaanstreek-Waterland, Sportbedrijf Zaanstad en de gemeente aandacht voor een veilig sportklimaat. Vanaf februari gaan ze in gesprek met sporters, met het doel een veilig sportklimaat te creëren waarin alles bespreekbaar is. En de GGD start een meldpunt waar (ook anoniem) ongewenst gedrag gemeld kan worden.

Alles is bespreekbaar
Het streven is een sportklimaat waarin iedereen de verbindende kracht en het plezier van sport ervaart. Een sportklimaat waarin duidelijk is wat (on)wenselijk of (on)sportief gedrag is en waar (lhbti-) sporters, trainers, scheidsrechter, ouders, en bestuurders zich veilig voelen. Met de nadruk op een positief en veilig sportklimaat, waarin ontoelaatbaar gedrag bespreekbaar is en samen kan worden aangepakt. ‘Alles is Bespreekbaar’ is het wenselijke sportklimaat. Dit thema wordt kracht bijgezet met een onafhankelijk meldpunt en ondersteund met de campagne ‘Jij Bent Goed Bezig’ waarin iedereen een spiegel wordt voorgehouden en goed gedrag wordt beloond.

Meldpunt Veilig Sportklimaat
Het meldpunt van de GGD Zaanstreek-Waterland is te bereiken op het telefoonnummer (075) 651 83 80 (maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur) of via het contactformulier op www.ggdzw.nl/meldpuntveiligsportklimaat. Contact met een vertrouwenspersoon kan ook door een mail te sturen naar veiligsportklimaatzaanstad@ggdzw.nl.