ZAANDAM - Zaanstad organiseert weer een grootschalige inkoopactie samen met 'Winst Uit Je Woning'. Woningeigenaren kunnen zo tegen een scherp tarief investeren in zonnepanelen en isolatie. Hiermee wordt de energierekening lager en het wooncomfort hoger. Per brief worden 29.300 inwoners deze week door de gemeente geïnformeerd over de mogelijkheden.

Wethouder Songül Mutluer: "Minder energieverbruik in een woning betekent een lagere energierekening, meer comfort in huis én het is goed voor het milieu. Vooral woningen die voor 1976 zijn gebouwd, zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Hier willen we inwoners graag bij ondersteunen en ontzorgen. Deze collectieve inkoopactie komt bovenop de waardebon van € 70,- die we eerder dit jaar aan particuliere eigenaren hebben opgestuurd, huurders ontvangen rond de zomer een waardebon. Elke duurzame stap telt en we hopen daarom van harte dat Zaankanters meedoen met deze acties."

Woningeigenaren kunnen zich tot 31 juli 2021 vrijblijvend inschrijven voor deze inkoopactie. Het gaat om de aanschaf en het plaatsen van zonnepanelen, vloer- en spouwmuurisolatie, isolatieglas en hybride waterpompen. Het bouwjaar van de woning is bepalend voor het type maatregelen dat de eigenaar per brief krijgt aangeboden.

Goed voor de portemonnee
Dankzij de samenwerking van de gemeente Zaanstad met Winst Uit Je Woning, wordt de aanschaf gebundeld voor Zaanse woningeigenaren en wordt voordelig ingekocht. Bovendien krijgen inwoners bij de aanschaf van twee of meer isolatiemaatregelen ook nog eens van de Rijksoverheid gemiddeld 20% subsidie. Voor een hybride warmtepomp kan de subsidie zelfs oplopen tot 40%. Voor zonnepanelen geldt dat de Belastingdienst ongeveer 20% van de aanschafprijs terugbetaalt

Ontzorgen en ondersteuning
Deelnemers aan de collectieve inkoopactie hebben geen gedoe met het vergelijken van offertes en krijgen extra ondersteuning en advies. Zij worden geholpen bij de subsidieaanvraag en andere vragen over financiering. Ook helpt een onafhankelijk adviseur bij het maken van de keuze voor het type maatregelen dat past bij de woning.

Herinnering: Verzilver uw waardebon van €70 voor energiebesparende producten
In maart 2021 kregen woningeigenaren van de gemeente Zaanstad een waardebon t.w.v. € 70,- opgestuurd voor energiebesparende producten in huis. Inwoners die deze waardebon nog niet hebben verzilverd, worden aangeraden dit snel te doen. Na besteding van deze waardebon maakt de deelnemer kans op een extra waardebon van € 500,-, voor grote energiebesparende maatregelen zoals uit deze inkoopactie. Is iemand de waardebon kwijt, kijk dan op: www.winstuitjewoning.nl/zaanstad.

Aanmelden en vragen
Aanmelden voor de collectieve inkoopactie is vrijblijvend. Geïnteresseerden krijgen na aanmelding een offerte en kunnen op basis daarvan besluiten om wel of niet mee te doen.

Voor meer informatie en inschrijven kunnen inwoners kijken op www.winstuitjewoning.nl/zaanstad

Bij vragen over de collectieve inkoopactie kan men ook bellen met de servicedesk van Winst Uit je Woning op: 023-5836936.