ZAANDAM - Zaanstad organiseert ook dit jaar weer een grootschalige inkoopactie samen met ‘Winst Uit Je Woning’. Woningeigenaren kunnen zo tegen een scherp tarief investeren in ventilatie, zonnepanelen en isolatie. Hiermee wordt de energierekening sterk verlaagd en het wooncomfort verhoogd. Per brief worden 29.300 inwoners deze week door de gemeente geïnformeerd over de mogelijkheden.

Woningeigenaren kunnen zich tot 31 oktober 2020 vrijblijvend inschrijven voor deze inkoopactie. Het gaat om de aanschaf en het plaatsen van zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en het opnieuw inregelen van bepaalde cv-installaties (bijvoorbeeld waterzijdig). Het bouwjaar van de woning is bepalend voor het type maatregelen dat de eigenaar per brief krijgt aangeboden.

Goed voor de portemonnee
Dankzij de samenwerking van de gemeente Zaanstad met Winst Uit Je Woning, wordt de aanschaf gebundeld voor Zaanse woningeigenaren en wordt voordelig ingekocht. Als de duurzame maatregelen eenmaal in de woning zijn genomen, scheelt dat in de maandelijkse energierekening. Vooral woningen die voor 1976 zijn gebouwd, zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Betere isolatie betekent minder stoken en lagere energielasten. Bovendien is er bij de aanschaf van twee of meer isolatiemaatregelen ook nog eens 30% subsidie beschikbaar. Voor zonnepanelen geldt dat de Belastingdienst ongeveer 20% van de aanschafprijs terugbetaalt.

Ontzorgen en ondersteuning
Deelnemers aan de collectieve inkoopactie hebben geen gedoe met het vergelijken van offertes en krijgen extra ondersteuning en advies. Zij worden geholpen bij de subsidieaanvraag en andere vragen over financiering. Ook helpt een onafhankelijk adviseur bij het maken van de keuze voor het type maatregelen dat past bij de woning.

Collectieve inkoop in tijden van corona
Adviseurs, isolatiebedrijven en installatiebedrijven houden zich aan de richtlijnen van het RIVM en werken op gepaste afstand. Indien gewenst kunnen de klussen ook over enkele maanden worden ingepland.
Wel is er vanwege corona dit jaar geen fysieke informatiebijeenkomst. In plaats daarvan krijgen geïnteresseerden na aanmelding toegang tot diverse informatievideo’s. Ook wethouder Songül Mutluer heeft een videoboodschap ingesproken om inwoners enthousiast te maken voor deze actie.

Aanmelden en vragen
Aanmelden voor de collectieve inkoopactie is vrijblijvend. Geïnteresseerden krijgen na aanmelding een offerte en kunnen op basis daarvan besluiten om wel of niet mee te doen.

Voor meer informatie en inschrijven kunnen inwoners kijken op www.winstuitjewoning.nl.
Bij vragen over de collectieve inkoopactie kan men bellen met de servicedesk van Winst Uit je Woning op: 023-5836936.

https://www.youtube.com/watch?v=lU2OLOYMNSQ&feature=youtu.be