ZAANDAM - Op maandag 5 augustus opent de nieuwe ingang van de spooroverbouwing. De toegang van de stationshal vanaf de kant van het centrum gaat dan dicht. Dit betekent dat de stationshal en de perrons alleen nog te bereiken zijn via de spooroverbouwing.


De opening van de nieuwe entree is een grote stap naar het eindresultaat. Eind 2019 is de stationshal gemoderniseerd. Ook zijn dan de overbouwing met de nieuwe winkels en de fietsenstalling aan de Houtveldweg klaar.

Op de spooroverbouwing staan Zaanse huisjes met verschillende winkels. Onder andere een bloemenwinkel, een Smullers snackbar en een AH to go. Op 5 augustus wordt ook een tijdelijke kiosk geopend. Ook zijn er plannen voor een grand café in de stationshal aan de kant van het centrum.

Over de spooroverbouwing
De spooroverbouwing is een route voor voetgangers en fietsers, die aansluit op het Stadhuisplein en de Slinger over de Houtveldweg. Zo ontstaat een veilige en snelle verbinding tussen oost en west. Aan de Houtveldweg komt ook een fietsenstalling voor ongeveer 1400 fietsen. In maart 2018 zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart. De spooroverbouwing wordt vormgegeven in de typisch Zaanse stijl. Er komen twee transparante liften in het station ter vervanging van de huidige liften.

Meer informatie over de spooroverbouwing
Hier is meer te vinden over de werkzaamheden:
www.maakstationsgebied.zaanstad.nl/spooroverbouwing