ZAANSTAD - Wethouder Dick Emmer heeft per 1 september 2017 een nieuwe baan: hij begint dan bij de gemeente Hilversum als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Tot die tijd blijft Emmer wethouder in Zaanstad. Op dit moment wordt binnen D66 gezocht naar een geschikte vervanger.

Dick Emmer: ‘Het is een moeilijke beslissing geweest. Ik stop met het wethouderschap ruim een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. De afgelopen tijd heb ik de afweging gemaakt wat ik wilde doen na het wethouderschap. De uitkomst was dat ik niet nog een periode wethouder wilde zijn, mocht die mogelijkheid er komen na de verkiezingen volgend jaar. Toen deze kans voorbijkwam, heb ik de persoonlijke afweging gemaakt en gekozen voor deze mooie baan. Ik vind het belangrijk dat ik het wethouderschap zorgvuldig kan overdragen en dat ik de komende maanden nog zaken kan afronden. Daarom begin ik pas 1 september bij de gemeente Hilversum.

Loopbaan

Dick Emmer (1964) begon in juni 2014 als locoburgemeester namens D66 en is verantwoordelijk voor de portefeuilles onderwijs, financiën, duurzaamheid, p&o, cultuur en is wijkwethouder van Poelenburg Westzaan en Zaandam West. Hij was voordat hij wethouder werd algemeen directeur/gemeentesecretaris in Velsen. Eerder werkte hij in diverse managementfuncties voor de gemeenten Zaanstad en Purmerend.