ZAANDAM - Het Sociaal wijkteam is er voor alle inwoners van de gemeente Zaanstad met vragen over welzijn, zorg, werk en inkomen, wonen, jeugd en gezin. Voor een deel van de inwoners van Kogerveld zijn de bestaande locaties te ver. Daarom is er nu een nieuwe locatie bijgekomen. De Sint-Jozefkerk is gevestigd aan de Veldbloemenweg 2 in Zaandam.

Waarvoor naar een inloopspreekuur?
Tijdens de inloopspreekuren van het Sociaal wijkteam kunnen buurtbewoners terecht die een vraag of probleem hebben. Ook ideeën voor de wijk zijn welkom. De onderwerpen van de gesprekken tijdens een inloopspreekuur zijn heel verschillend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financiële problemen, zorgen voor een ander (mantelzorg), informatie over buurtactiviteiten, vrijwilligerswerk of een aanvraag voor huishoudelijke hulp. Ook als een inwoner hulp wil met het lezen brieven, het invullen van formulieren of met het regelen van zaken op de computer, kunnen ze langskomen. Om de week krijgt het Sociaal wijkteam ondersteuning van het infopunt van de Bieb.

Spreekuren met wijkwethouder Harrie van der Laan
Wethouder Harrie van der Laan schuift ook zelf eens in de zoveel tijd aan bij de spreekuren om met de inwoners in gesprek te gaan en om hun ideeën persoonlijk aan te horen. Als wijkwethouder van Kogerveld opende hij vol trots het nieuwe spreekuur in de Sint-Jozefkerk: ‘Als wethouder wil ik altijd zo dicht mogelijk bij alle inwoners staan. Het nieuwe spreekuur geeft ons de kans om beter in contact te komen met buurtbewoners uit de Kogerveldwijk en op de hoogte te blijven van wat er speelt bij de inwoners. Veel dank aan alle medewerkers en vrijwilligers bij het Sociaal Wijkteam en aan de Sint-Jozefkerk die dit mogelijk maken!’

De spreekuren met de wethouder staan nu gepland op de donderdagen 2 mei, 27 juni, 12 september, 17 oktober en 5 december 2024.

Inloopspreekuren ’t Kalf en Kogerveld

  • maandag 9.00 - 11.30 uur – (de Bovenkruier) Drielse Wetering 49 in ‘t Kalf

  • dinsdag 9.00 - 11.30 uur – (de Bovenkruier) Drielse Wetering 49 in ‘t Kalf

  • woensdag 9.00 - 11.30 uur – (de Buurtkamer Hofwijk) Hof van Holland 63 in ‘t Kalf

  • donderdag 9.30 - 11.30 uur (Sint Jozefkerk) Veldbloemenweg 2 in Kogerveld

Meer weten over de Sociaal wijkteams en de inloopspreekuren in alle wijken in Zaanstad? Kijk op www.swtzaanstad.nl.