ZAANDAM - Vandaag plaatste wethouder Cultuur en Toerisme Annette Baerveldt op de Gedempte Gracht een van de nieuwe toeristische bewegwijzeringspalen in Zaanstad. De borden wijzen wandelaars de weg naar culturele en historische bezienswaardigheden en andere belangrijke punten in de stad, zoals openbaar vervoerknooppunten. De nieuwe bewegwijzering komt komende week op verschillende punten in het Stadshart van Zaandam.

Annette Baerveldt: “De Zaanstreek kent veel – soms verscholen – pareltjes. De bewegwijzering helpt toeristen, maar ook (nieuwe) inwoners op weg om al dat moois te ontdekken. Het hoort bij een stad die gastvrijheid wil uitstralen. Je laat zien dat je gasten met open armen ontvangt en het nodigt uit om nieuwe plekken te ontdekken.”

Toeristische focusgebieden

Het Stadshart Zaandam is de eerste van de vier toeristische ‘focusgebieden’ waar de nieuwe bewegwijzering komt. De borden komen op termijn ook te staan in Wormerveer-Centrum, op de Zaanse Schans en omgeving en op het Hembrugterrein. Zo zijn de focusgebieden onderling straks ook beter met elkaar verbonden.