WORMERVEER - De ontwikkeling van woningbouw op het braakliggende terrein aan het Noordeinde in Wormerveer is weer een stap dichterbij. Donderdag 18 januari ondertekenden wethouder Dennis Straat en Edward Zevenbergen, directeur BPD Ontwikkeling B.V. de anterieure overeenkomst Noordeinde.

Het duurde lang voor de ontwikkeling van het terrein aan het Noordeinde in Wormerveer verder kon gaan. Ten eerste was de grond vervuild en waren er bedrijven actief in de omgeving. Ten tweede zorgde een ingediend beroep voor uitstel van de ontwikkeling. De Raad van State keurde dit in 2004 goed. Tot slot bleek het geurbeleid van 2015 ontwikkeling in de weg te staan. Dat beleid is inmiddels aangepast.

74 woningen

Op het terrein aan het Noordeinde worden ongeveer 74 woningen gebouwd, waarvan 20% in de sociale huur. Woningcorporatie Wormerwonen zal deze huurwoningen realiseren. Wethouder Dennis Straat: 'Wij zijn heel trots dat het ons, met de nodige vasthoudendheid, gelukt is om het gebied te laten ontwikkelen. Het ligt namelijk al 20 jaar braak. De nieuwe woningen zijn een prachtige toevoeging aan de stad en aan Wormerveer'.

Ambities van de stad

'Het plan is onderdeel van MAAK.Zaanstad en draagt bij aan de duurzaamheids- en woningbouwambities die wij voor de stad hebben. Alle woningen worden duurzaam en gasloos gebouwd', aldus wethouder Dennis Straat. In het plangebied komt een plek langs de Zaan waar boten te water kunnen en een openbaar wandelpad met uitzicht op de Zaan. Ook komen er speelvoorzieningen voor kinderen.

Anterieure overeenkomst

In de overeenkomst staan de voorwaarden en afspraken voor de ontwikkeling. Ook staat erin hoe de kosten van de ontwikkeling worden verrekend. Met de ondertekening van deze overeenkomst komt de realisatie van woningbouw een stuk dichterbij. Het bestemmingsplan van het Noordeinde wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 opgesteld. Als er geen bezwaren komen op het bestemmingsplan, dan zal de eerste paal in het eerste kwartaal van 2019 de grond in gaan.

Kijk voor meer informatie over MAAK Zaanstad op: maak.zaanstad.nl.