ZAANDAM - De uitkomst van de aanbesteding voor het Zaanse doelgroepenvervoer is dat Noot personenvervoer uit Ede alle doelgroepen zal vervoeren vanaf 1 augustus. Wethouder Zorg Harrie van der Laan: “Noot scoort het hoogst in de aanbesteding op kwaliteit. Dat is voor ons erg belangrijk. Wij willen dat Zaankanters die in aanmerking komen voor doelgroepenvervoer eenvoudig en snel hun vervoer kunnen regelen en dat er goed opgeleide chauffeurs rijden met kennis van zaken. Wij hebben er vertrouwen in dat Noot deze kwaliteit zal leveren.”

Hoge score op kwaliteit

Noot verzorgt nu al het leerlingenvervoer in Zaanstad. Vanaf 1 augustus is de vervoerder ook verantwoordelijk voor het Aanvullende Openbaar Vervoer en het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer. Ook het leerlingenvervoer en het Aanvullend Openbaar Vervoer voor de gemeenten Wormerland en Oostzaan is vanaf volgende maand ondergebracht bij deze partij.

Ervaringen gebruikers


De ervaringen van gebruikers zijn meegenomen in de uitvraag. Kwaliteit telt voor 70% mee en prijs voor 30%. Noot scoort hoog op de aspecten kwaliteit van de uitvoering, goed gekwalificeerd personeel, communicatie, klachten en klantbeleving en samenwerking met de opdrachtgever.

Werving chauffeurs


Door de krapte op de arbeidsmarkt is het lastig om voldoende chauffeurs te vinden. Noot gebruikt verschillende en innovatieve kanalen om personeel te vinden en investeert veel in het opleiden van medewerkers. De werving ligt op schema. Daarnaast is Noot in gesprek met Werkom om geschikte kandidaten te werven. Met uitzondering van de rolstoelenvoertuigen rijdt Noot emmissievrij wat een bijdrage levert aan het verlagen van de uitstoot.

Informeren reizigers


De komende weken zal Noot alle actieve reizigers van het doelgroepenvervoer zorgvuldig en persoonlijk informeren over de veranderingen. Met de huidige vervoerder van het Aanvullend Openbaar Vervoer en Collectief Vraagafhankelijk Vervoer zijn afspraken gemaakt over een soepele overdracht.