ZAANDAM - Deze week gaf de ontwikkelcombinatie Oostzijderpark BV (Timpaan en Ontwikkeladviseur) het officiële startschot van nieuwbouwproject Oostzijderpark te Zaandam. Op de voormalige sportvelden komen ruim 500 woningen. Bij de gelegenheid was er een speciale rol voor de Voedselbank Zaanstreek.

De start van het nieuwbouwproject ging gepaard met het onthullen van het bouwbord en een mooie maatschappelijke bijdrage met een kerstbomenactie en een donatie aan de Voedselbank ter waarde van € 30.000,-. Vanaf de locatie hebben medewerkers van Timpaan, Ontwikkeladviseur en bouwer Heddes Bouw & Ontwikkeling kerstbomen afgezaagd, verpakt en thuisbezorgd bij de cliënten en vrijwilligers van de Voedselbank Zaanstreek. Hiermee willen ze de cliënten van de Voedselbank een hart onder de riem steken in een lastige periode en de vrijwilligers in het zonnetje zetten voor hun tomeloze inzet.

Wethouder Songül Mutluer: “Een prachtige actie van onze projectpartners! Zeker in deze lastige tijd verdienen de Voedselbank, haar cliënten en de vrijwilligers extra aandacht en waardering. Naast deze actie ben ik erg blij met de start van het bouwproject. Met 500 woningen voor jong en oud, in een klimaatbestendige wijk met veel groen, dichtbij het station. En specifiek voor Zaanse starters biedt het project ook nog Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ) en Kamers met Kansen voor kwetsbare jongeren.”

Planning Oostzijderpark
Van de in totaal 500 woningen bestaat 30% uit sociale huur. Fase 1 bestaat uit de eerste twee bouwblokken, met daarin 171 vrije sector huurappartementen, waarvan 10% middeldure huurwoning en 24 koopappartementen. De woontoren met huurappartementen, horeca en een parkeergarage, wordt naar verwachting in de zomer van 2023 opgeleverd. Hiervoor is recent de samenwerkingsovereenkomst getekend met belegger MN. In 2021 start de verkoop van verschillende fases van Oostzijderpark, waarvan de 24 koopappartementen als eerste aan de beurt zijn. Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven kunnen zich opgeven voor de digitale nieuwsbrief via www.oostzijderpark.nl