ZAANSTAD - Na de bedrijven Zuiver en Ayal Kaas hebben ook IntelTemp en RuudTrans een contract met de Gemeente Zaanstad getekend voor een kavel op bedrijventerrein HoogTij. Wethouder Dennis Straat: “De laatste maanden is er grote belangstelling voor een kavel op HoogTij en zijn er vier kavels uitgegeven. Het bevestigt dat HoogTij met zijn goede bereikbaarheid en ruimte een aantrekkelijke vestigingsplaats is die ook nog eens goed betaalbaar is.

Groothandel

IntelTemp (Intelligence) neemt een kavel van 782 m2 af en voegt diebij het sinds 2009 op HoogTij gevestigde bedrijfspand. Intelligence is een groothandel in herenkleding en exporteert vanuit het distributiecentrum op HoogTij kleding naar meerdere landen.

Transport van zeecontainers

RuudTrans tekende een contract voor een kavel van 2.800 m2 en verhuist het bedrijf vanuit Amsterdam naar HoogTij. De onderneming van Ruud en Sander Schouten is gespecialiseerd in transport van zeecontainers en gebruikt de kavel op HoogTij als thuisbasis voor haar transportactiviteiten.

HoogTij ligt in de zuidwestelijke hoek van Zaanstad, aan het Noordzeekanaal. In totaal is het bedrijventerrein ca. 130 hectare groot. De ontwikkeling van HoogTij is in handen van een combinatie van publieke partners, waaronder de gemeente Zaanstad en Havenbedrijf Amsterdam. De ontwikkeling krijgt inmiddels behoorlijk vaart. De afgelopen jaren is ruim 30 van de netto beschikbare 103 hectare daadwerkelijk uitgegeven en er lopen momenteel meerdere gesprekken met geïnteresseerde partijen. Verder wordt er gewerkt aan de verlegging van de Kanaaldijk langs het Noordzeekanaal en start binnenkort de realisatie van een zeehavenkade. Het investeren in HoogTij heeft als doel om ervoor te zorgen dat Zaanstad met HoogTij een aantrekkelijke vestigingsplaats is voor nationale en internationale bedrijven.

Voor meer informatie over HoogTij zie www.hoogtij.com.