KOOG AAN DE ZAAN - Op zaterdag 15 april is er weer een Opruimestafette. Ditmaal verzamelen de opruimvrijwilligers zich bij voetbalvereniging KFC, Wezelstaat 9 in Koog aan de Zaan om het zwerfafval rond het KFC-terrein op te ruimen. Gemeente Zaanstad zorgt voor materiaal als prikkers, grijpers en ringen. De inloop met koffie is vanaf 9.45 uur en om 10.00 uur is het startschot voor de estafette. Om 12.00 uur wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch bij korfbalvereniging KZ/Hiltex in Topsportcentrum de Koog. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Een uurtje voor een schoner buurtje

De Opruimestafette is een initiatief van betrokken inwoners van Zaanstad. Steeds meer mensen vinden het normaal om zelf zwerfafval in de buurt op te ruimen. Onder het motto ‘Een uurtje voor een schoner buurtje’ ontmoeten deze opgeruimde Zaankanters elkaar maandelijks. De estafette wordt elke derde zaterdag van de maand op een andere plek in Zaanstad georganiseerd.

De opruimestafette in Koog aan de Zaan is de negenentwintigste in de reeks met Zaanse Opruimestafettes. Per keer zetten zo'n dertig vrijwilligers zich in voor een schonere buurt. De estafettes passen zo in het streven van de gemeente om bewoners een grotere rol te geven in het beheer van de openbare ruimte.