WORMERVEER - Op donderdag 27 juli is een woning aan de Balistraat in Wormerveer gesloten op grond van artikel 13b Opiumwet voor de duur van zes maanden. Tijdens een politieactie werd er in de woning onder andere ruim 18 kilo aan henneptoppen, ruim drie kilo hasj-pasta, 40 joints, 2,6 kilo hennepgruis, 1,6 kilo hasj en drie potjes geconcentreerde hennep gevonden. Daarnaast werd ook verpakkingsmateriaal, een sealapparaat en een weekschaal aangetroffen. Bij de woning is een verdachte aangehouden.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen
Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Dat betekent dat niet alleen bedrijfspanden maar ook woningen worden gesloten waar drugs wordt aangetroffen. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Melding maken via de politie of Meld Misdaad Anoniem

Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier:

www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/