ZAANDAM - Een pand aan de Cor Geugjesstraat in Zaandam is afgelopen maandag gesloten voor de duur van zes maanden op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Bij een doorzoeking van deze woning door de politie zijn onder andere duizenden MDMA-pillen aangetroffen. De pillen zijn op diverse plaatsen in de woning aangetroffen in bakken, emmers en kistjes. Verder werden in de woning een vuurwapen aangetroffen met bijbehorende patronen, vijf busjes pepperspray en vier stroomstootwapens.

Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten.

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en het acute gevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Op panden die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.