ASSENDELFT - Tijdens een controle bij een bedrijfspand aan de Industrieweg in Assendelft is afgelopen vrijdag ruim 3,5 kilo hennep aangetroffen. Het pand is per direct gesloten voor zes maanden.


Het gecontroleerde adres was in beeld gekomen naar aanleiding van een tweetal drugsdumpingen. Vervolgens is de gemeente, samen met de wijkagent, in het pand geweest. Daar werd een ruimte waarin een ‘oude’ hennepkwekerij had gestaan gevonden. In die ruimte lag verdeeld over drie grote plastic zakken in totaal 3569 gram hennepgruis.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen

Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Dat betekent dat niet alleen bedrijfspanden maar ook woningen worden gesloten waar drugs wordt aangetroffen. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Melding maken via de politie of Meld Misdaad Anoniem

Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/