ZAANDAM - Op het Vennenland in Assendelft is vanochtend een woning gesloten voor de duur van 6 maanden op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Op 30 november 2019 werd een voertuig gecontroleerd met twee inzittenden, waarvan een de eigenaar van het voertuig was. In het voertuig werden 235 hennepstekken aangetroffen. De planten zijn inbeslaggenomen en de inzittenden zijn aangehouden.


Naar aanleiding van deze vondst en aanhouding van de tenaamgestelde is zijn woning aan het Vennenland door de politie gecontroleerd. Daarbij werden er op de zolder onder andere ruim 300 gram henneptoppen, bijna 2 kilo hennepgruis en henneptoppenafval en ruim 2 kilo hennepafval aangetroffen. Daarnaast werd er ook een koolstoffilter en droogrekken gevonden.

Er wordt voor de duur van 6 maanden gesloten omdat er verzwarende omstandigheden zijn. Zo is zijn er signalen die duiden op beroeps- of bedrijfsmatigheid. De aangetroffen hennep in de woning en de aangetroffen hennepstekken in het voertuig van de bewoner. Vermoeden van betrokkenheid bij de hennepkweek. De aannemelijkheid dat naast de woning andere locaties betrokken zijn bij de drugshandel.