WORMERVEER - Een bedrijfspand aan de Witte Vlinderweg in Wormerveer is gesloten na de vondst van een hennepkwekerij. De kwekerij wordt ontmanteld en het pand wordt op last van de burgemeester gesloten voor negen maanden.

Tijdens een controle vond de politie 198 hennepplanten. Ook was er sprake van diefstal van stroom. Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. De tijdelijke sluiting is bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar voor de omgeving, maar ook om drugscriminaliteit te verstoren en te voorkomen.

Melding maken via de politie of Meld Misdaad Anoniem


Ondernemers zijn de ogen oren van het bedrijventerrein. Melden helpt om samen te zorgen voor een veilig bedrijventerrein en om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Op https://www.zaanstad.nl/mozard/!suite86.scherm0325?mVrg=14271 staan allerlei voorbeelden van signalen waarop gelet kan worden en waar gemeld kan worden.

Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/