ZAANSTAD - Een woning aan de H Gerhardstraat is deze week door de gemeente gesloten voor de duur van een maand. Daarnaast is deze week een woning aan Steffens Weer, die eerder deze maand werd gesloten, na onderzoek weer vrijgegeven.


Woning H Gerhardstraat, Zaandam

De woning aan de H Gerhardstraat werd op 18 september 2023 gecontroleerd door de politie, na een aanhouding de dag daarvoor in Amsterdam. In de woning trof de politie toen verdovende middelen aan, waaronder XTC, LSD en MDMA.

Woning Steffens Weer, Assendelft

De woning aan Steffens Weer, die eerder deze maand door de gemeente werd gesloten, is weer vrijgegeven. De middelen die in deze woning werden gevonden, bleken na onderzoek geen verboden verdovende middelen te zijn. Daarmee verviel de juridische grondslag om de woning nog langer gesloten te houden.

Melding maken via de politie of Meld Misdaad Anoniem

Om de veiligheid en leefbaarheid te vergoten, heeft Zaanstad een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Melding maken van (vermoedens) van criminaliteit kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/