ZAANDAM - Zaanstad heeft de afgelopen weken meerdere panden gesloten in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. Een garagebedrijf (Zaandam), een schuur (Assendelft) en een woning (Krommenie) werden gesloten als gevolg van vondst van wapens, drugs, cashgeld en grondstoffen voor harddrugs. Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Dat betekent dat niet alleen bedrijfspanden maar ook woningen worden gesloten waar drugs wordt aangetroffen of andere ondermijnende illegale activiteiten plaatsvinden.

Sluiting schuur Boksland voor drie maanden
Op 27 juni heeft de politie naar aanleiding van een melding een doorzoeking gedaan bij een woning aan Boksland in Assendelft. Tijdens de doorzoeking zijn in de schuur grondstoffen voor harddrugs aangetroffen. In de woning zelf is niets aangetroffen. Het gaat hierbij om een hoeveelheid van (circa) 520 kilo grondstof voor harddrugs. Gezien de grote hoeveelheid en de daarmee gemoeide gevaarzetting, is de schuur aan Boksland gesloten voor de duur van drie maanden gesloten.

Sluiting garagebedrijf aan de Smidsven
Vorige week is na een integrale controle met diverse gemeentelijke afdelingen, politie en de Omgevingsdienst een garagebedrijf aan Smidsven in Zaandam gesloten. In het garagebedrijf werd een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen waarvan geen legale herkomst kon worden vastgesteld. Gelijktijdig werd rondom de woning van de eigenaar van het garagebedrijf een persoon aangetroffen die ook een groot contant geldbedrag bij zich had waarvan geen legale herkomst kon worden vastgesteld. Vanwege het ernstige vermoeden van het witwassen van criminele gelden of het faciliteren daarvan is het garagebedrijf vervolgens direct gesloten. Er zijn daarnaast diverse milieuovertredingen geconstateerd.

Sluiting pand Jutestraat Krommenie
Vrijdag 7 juli is een woning aan de Jutestraat in Krommenie gesloten voor de duur van 3 maanden. Eerder dit jaar werd, naar aanleiding van een incident met een vuurwapen, een persoon aangehouden. Vervolgens heeft de politie de woning van de aangehouden persoon aan de Jutestraat in Krommenie doorzocht. In de woning werden onder andere vier pillen (vermoedelijk xtc) aangetroffen. Ook werd er een weegschaal, ponypacks, een schoenendoos met vermoedelijk cocaine, een blok hasj en ruim 75 gram aan hennep gevonden. In de woning was ook een vuurwapen met patronen (9mm), een patroonhouder gevuld met 9mm patronen en een contact geldbedrag van totaal €4080 aanwezig. Daarnaast werd de stroom illegaal afgenomen.