ZAANSTAD - Zaanstad gaat in 2020 nog meer jongeren helpen om van hun schulden af te komen. De pilot 'Get a Grip' maakt nu een doorstart voor tenminste twee jaar, waarin een groter aantal jongeren mee kan doen en meer samenwerkende partners zijn aangesloten. Wethouder Songül Mutluer: "Armoede en schulden gaan meestal hand in hand en het gaat vaak over van generatie op generatie. Elke jongere verdient een goede kans op een mooie toekomst en daarom is het belangrijk dat we extra aandacht hebben voor deze groep. Met 'Get a Grip' helpen we hen om grip te krijgen op hun financiën en - nog belangrijker – om grip te krijgen op een goed toekomstperspectief." Deze nieuwe ronde kunnen er 30 jongeren meedoen, geïnteresseerden kunnen zich sinds deze week aanmelden.

Bij 'Get a Grip' werkt Zaanstad samen met de Kredietbank om de schulden van de jongeren af te kopen. De Kredietbank maakt afspraken met hun schuldeisers en de gemeente schiet de kosten voor. Wethouder Songül Mutluer: "We zien dat de druk van schulden en verschillende schuldeisers voor veel stress zorgt, zo ziet iemand door de bomen het bos niet meer. De jongeren hoeven nu alleen maar bij de gemeente af te lossen, waarbij het terugbetalen ook nog eens flexibel en renteloos is." Vorig jaar hebben 9 jongeren het traject helemaal doorlopen en zij zijn inmiddels schuldenvrij.

Samen werken aan persoonlijke doelen
Deelnemen aan het project is veel meer dan alleen het aflossen van je schulden. Met de jongeren worden afspraken gemaakt om aan hun persoonlijke doelen te werken. Vorig jaar waren Straathoekwerk en het Sociaal Wijkteam al aangesloten, dit jaar komen daar het Jongerenloket bij en stichting ONSbank. Hierdoor zijn er naast individuele begeleiding in het traject nu ook groepssessies, waarbij het Jongerenloket zich richt op praktische zaken zoals sollicitatietraining en ONSbank zich richt op het verkennen van persoonlijke talenten en het vergroten van het zelfvertrouwen.

Jongeren kunnen zich per direct aanmelden!
Zaanse jongeren tussen de 18 en 27 jaar kunnen zich vanaf nu aanmelden voor 'Get a Grip'. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jennifer Ramkisoen van Straathoekwerk via een e-mail naar jramkisoen@ggdzw.nl of telefonisch via 06 - 5370 2580.