ZAANDAM -  Op donderdag 13 juli geeft wethouder Dennis Straat de aftrap voor de samenwerking tussen DeBroekriem en de gemeente Zaanstad. DeBroekriem gaat netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden uit Zaanstad organiseren. Op 13 juli verzorgen ze de eerste sollicitatietraining "Solliciteren met een positieve mindset".

Samenwerking om werkzoekenden te activeren

DeBroekriem is een landelijk vrijwilligersorganisatie voor en ook dóór werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende netwerkbijeenkomsten voor andere werkzoekenden. Deelnemers werken daarbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk. DeBroekriem is onlangs uitgeroepen tot Beste Vrijwilligersorganisatie van Nederland. De gemeente Zaanstad is het van harte eens met de doelstelling van De Broekriem. Wethouder Dennis Straat: ‘Het is van groot belang dat mensen na hun opleiding ook echt aan de slag kunnen of na het aflopen van een contract snel weer een nieuwe baan vinden. Dat is niet alleen financieel belangrijk, ook voor het gevoel mee te draaien in de samenleving. De ontmoetingen van DeBroekriem kunnen daar enorm bij helpen omdat deelnemers elkaar stimuleren en van elkaar kunnen leren.’

Solliciteren met een positieve mindset

De community van DeBroekriem is enkele jaren geleden gestart door drie werkloze twintigers die elkaar vonden in de behoefte aan inspiratie. “Met elkaar gingen we op een positieve manier aan de slag en dat is uitgemond tot een landelijk platform voor werkzoekenden”, aldus oprichter Pieter Vermeer (32) van Stichting DeBroekriem. Ook bij het solliciteren is een positieve mindset belangrijk. Trainer Britta Lassen weet als geen ander hoe je als werkzoekende creatiever en actiever kunt werken en zorgt er dankzij deze gratis sollicitatietraining voor dat de deelnemers met een goede mindset naar huis gaan.

Locatie en aanmelden

De aftrap en de daarop aansluitende gratis training ‘Solliciteren met een positieve mindset’ vindt plaats op donderdag 13 juli van 13.45 tot 16.00 uur in het centrum van Zaandam. Voor de exacte locatie en deelname kan men kijken op https://www.debroekriem.nl/zaanstad/.