ZAANDAM - De Beatrixbrug in Zaandam is in december drie weken open voor al het verkeer. Dit betekent dat automobilisten ook tijdens de middaguren en op donderdag tijdens de koopavond over de Beatrixbrug mogen rijden. De openstelling loopt van maandag 10 december tot en met maandag 31 december 2018. Het betreft een tijdelijke verkeersmaatregel.

Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van de ondernemers aan de Westzijde. De ondernemers hebben aangegeven dat zij vanwege de herinrichtingswerkzaamheden op de Westzijde voor klanten die met de auto komen, slechter bereikbaar zijn en daardoor omzet mislopen. Omdat het werk op de Westzijde met vier maanden is vertraagd en de ondernemers daar een langere periode hinder ondervinden, is besloten de Beatrixbrug in aanloop naar de feestdagen tijdelijk open te stellen voor doorgaand autoverkeer.

Veiligheidsmaatregel
Om te zorgen dat het tijdens de openstelling veilig blijft voor al het verkeer worden verkeersregelaars ingezet. Zij staan ter hoogte van het zebrapad op het kruispunt Gedempte Gracht, Westzijde en Damstraat.

Autoluw en veiliger
De Beatrixbrug is echter wel met een reden afgesloten. Sinds mei 2017 is het centrum autoluw en zijn op twee locaties (Beatrixburg en Czaar Peterstraat) beweegbare palen geplaatst. Deze maatregel is genomen om het centrum van Zaandam aantrekkelijker en veiliger te maken voor fietsers en voetgangers.

Tijdelijke verkeersmaatregel
Het open stellen van de Beatrixbrug is een tijdelijke verkeersmaatregel. Na 31 december is de Beatrixbrug weer, zoals gebruikelijk, dagelijks voor doorgaand snelverkeer afgesloten van 12.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag tijdens koopavond tot 21.00 uur. De situatie in de Czaar Peterstraat blijft ongewijzigd.