ASSENDELFT - Wijkmanager van Assendelft, Lenie Rademaker, ontvangt regelmatig reacties van bewoners in Assendelft dat er te hard gereden wordt in hun dorp maar ook rondom scholen. En daarom deed de wijkmanager een oproep aan de kinderen van deze scholen om mee te denken en een verkeersbord te ontwerpen. Inmiddels zijn uit de inzendingen twee winnaars gekozen.

Wethouder Mobiliteit en wijkwethouder Assendelft, Gerard Slegers en de wijkmanager maakten een keuze uit de vele inzendingen. Ze waren verrast door de creativiteit van de kinderen. De winnaars zijn Syll Jaket en Mano Al. Beide kinderen zitten op basisschool de Ayundo en zijn donderdag verrast op school.

De kinderen konden de tekeningen inleveren bij Buurtcentrum de A3. In totaal kwamen er 37 aanmeldingen binnen. Eind maart komt het magazine Het Lint uit en hierin zijn de verkeersborden opgenomen. Aan bewoners wordt gevraagd de verkeerborden uit te knippen en deze voor de ramen te hangen. Ook worden op diverse plekken, langs lantaarnpalen, borden met de winnende ontwerpen langs de weg geplaatst in heel Assendelft.