ZAANDAM - Raymond Jeene is door de werkgeverscommissie van de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe griffier van Zaanstad. Beoogde startdatum van Jeene in zijn nieuwe rol is 22 augustus. Momenteel is hij griffier van de gemeente Delft. De belangrijkste taak van een griffier is het ondersteunen en adviseren van de gemeenteraad.

Annemarie van Nieuwamerongen (voorzitter van de werkgeverscommissie van de gemeenteraad) is blij met de voordracht van de nieuwe griffier: "we hebben 19 overwegend goede sollicitaties ontvangen waardoor we echt een keuze konden maken. Met Raymond Jeene hebben we een ervaren griffier gevonden die met zijn kennis, kunde en persoonlijkheid zeer goed aansluit bij de wens van de gemeenteraad om de gemeenteraad te versterken én de samenwerking tussen gemeenteraad, college en ambtelijke organisatie te verbeteren. We hebben hem leren kennen als enthousiast, gedreven en gericht op de onderlinge verhoudingen. De gesprekken die we met elkaar hebben gevoerd geven ons het vertrouwen dat we de juiste griffier gevonden hebben.''

Raymond Jeene voelt zich vereerd met de voordracht van de werkgeverscommissie: "ik heb zin om aan de slag te gaan en kijk er naar uit om de leden van de gemeenteraad en het team van de raadsgriffie beter te leren kennen. Ook de samenwerking met inwoners, het college van B&W en de ambtelijke organisatie vind ik belangrijk . Zaanstad is een dynamische en diverse gemeente die voor grote uitdagingen staat. De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan zet ik daar graag voor in".

Op 14 juli besluit de gemeenteraad over het aanwijzen van de nieuwe griffier. Het is de bedoeling dat hij op 22 augustus start.