ZAANDAM - Gemeente Zaanstad heeft juist gehandeld bij de aanbesteding van de Sociale Wijkteams en is door de rechter in het gelijk gesteld. Dat blijkt uit de uitspraak van de rechter na korte gedingen die enkele van de partijen hadden aangespannen. De uitspraak betekent dat de aanbestedingsprocedure inclusief de gunning nu is afgerond en dat de aanbieders SMD, Dock en Incluzio vanaf 1 januari volgens de nieuwe indeling van de Sociale Wijkteams aan de slag kunnen. Na intensieve voorbereiding is de aanbesteding voor de periode 2019 t/m 2026 nu afgerond. De aanbieders die eerder een kort geding aanspanden, kunnen binnen vier weken nog bezwaar aantekenen tegen de uitspraak van de rechter.

Wethouder Zorg Natasja Groothuismink: ‘Het is voor alle partijen fijn dat er nu duidelijkheid is. De uitspraak van de rechter betekent dat we in de Sociale Wijkteams afscheid nemen van een aantal partners met wie we een aantal jaar intensief en prettig hebben samengewerkt. We begrijpen dat dit een grote teleurstelling voor hen is. Ik wil hen danken voor de goede samenwerking, op andere terreinen blijven we uiteraard met deze partijen samen optrekken. Tegelijk kijk ik ook uit naar de samenwerking met de nieuwe partners. Er ligt een belangrijke opgave voor ons gezamenlijk: goede zorg voor onze inwoners.’

Per 1 januari 2019 lopen de contracten van de gemeente met de huidige contractpartners van de Sociale Wijkteams af. Er zijn goede afspraken gemaakt over de continuïteit van de dienstverlening en de werkgelegenheid van de medewerkers. De gemeente gaat nu samen met de aanbieders zorgen voor een zorgvuldige overgang. Wethouder Groothuismink: ‘Zo zorgen we ervoor dat nu en na de overgang van de aanbieders de dienstverlening in de wijk is gewaarborgd.’ Inwoners kunnen ook na 1 januari terecht op de huidige elf locaties van de Sociale Wijkteams.