ZAANDAM - Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft circa 14.000m² terrein aan de Smeet op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan gekocht van het Ontwikkelingsbedrijf Haventerrein Westzaan BV (OHW). Het perceel grenst aan het Justitieel Complex Zaanstad. Het Rijksvastgoedbedrijf zal de grond inzetten voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Wethouder economische zaken Gerard Ram is blij met de verkoop: “Er is momenteel veel vraag naar bedrijfsgrond op HoogTij en dat is mooi. Bij verkoop letten we ook op hoeveel werkgelegenheid de ondernemer met zich meebrengt. Op basis van de positieve ervaringen met het Rijksvastgoedbedrijf en de Dienst Justitiële Inrichtingen bij de vestiging van het Justitieel Complex Zaanstad heb ik hier alle vertrouwen in.”

OHW is het ontwikkelingsbedrijf voor bedrijventerrein HoogTij waarin de gemeente Zaanstad, de provincie Noord-Holland en het Havenbedrijf Amsterdam participeren. Het Rijksvastgoedbedrijf treft momenteel voorbereidingen voor nieuwbouw op deze locatie.