ZAANDAM - 31 Leerlingen van ICB Toermalijn uit Wormerveer ontbijten op dinsdag 6 november op het stadhuis met burgemeester Jan Hamming. Het ‘burgemeestersontbijt’ is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt dat dit jaar zijn 16e editie beleeft. Burgemeester Hamming is een van de 275 burgemeesters in heel Nederland die ontbijten met een schoolklas. In Zaanstad zijn ook de wethouders van de partij.

Het Nationaal Schoolontbijt is bedoeld om kinderen en ouders te wijzen op het belang van een goed ontbijt. Van 5 tot en met 9 november gaan meer dan een half miljoen kinderen op 2.800 basisscholen samen ontbijten en leren ze via lesmateriaal meer over het belang van een gezond ontbijt. Dit alles onder het motto: ‘Een feest voor iedereen!’

Dit jaar is ICB Toermalijn uitgekozen om op het stadhuis te komen ontbijten. De leerlingen verzorgen het ontbijt en gaan vervolgens aan tafel met burgemeester en wethouders. Basisschool Toermalijn is onderdeel van Stichting Agora. De ambitie van Toermalijn is dat alle kinderen de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen en zicht hebben op hun eigen ontwikkeling. Het onderwijs wordt gegeven met respect voor ieders godsdienst of levensovertuiging. Er zitten ruim 280 kinderen op ICB Toermalijn.

Goed doel
Het Nationaal Schoolontbijt kiest ieder jaar een goed doel dat een donatie ontvangt uit het symbolische bedrag dat de scholen afdragen voor de ontbijtbijeenkomsten. De deelnemende gemeenten worden gevraagd om ook een bijdrage aan dit doel te geven. Dit jaar is het goede doel Stichting Kinderpostzegels. De stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Een van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de hele klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buitende boot valt. Net als bij het Nationaal Schoolontbijt, waar de hele school aan ontbijttafels schuift.