ZAANDAM - Op 21 juni 2022 heeft de gemeente, in samenwerking met de Nationale Politie, een actie uitgevoerd aan de Ringweg in Zaandam. Het doel van de actie was een controle op hennepteelt. Tijdens de controle zijn er meerdere hennepkwekerijen ontmanteld, waarvan de hennep ter plaatse is vernietigd. In een van de schuren werd een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 559 hennepplanten in de bloeifase. De schuur aan de Ringweg is met spoed gesloten voor de periode van 9 maanden.

Op de begane grond van een woonwagen is er een kweektent met 120 hennepplanten aangetroffen. Op de eerste verdieping was in één slaapkamer een kweekruimte gecreëerd met 184 planten. Verder zijn in de tweede kweekruimte op dezelfde verdieping 150 hennepplanten aangetroffen. Achter het perceel zijn in twee kleine houten aangebouwde schuurtjes kweektenten met ongeveer 10 hennepplanten gevonden.

De schuur is met spoed gesloten voor de periode van 9 maanden omdat het geen woning is, waardoor er geen rekening gehouden hoeft te worden met een vervangende woonruimte.. Het andere adres zal worden behandeld volgens de reguliere procedure. Hierbij moet worden gekeken of dit adres (ook) als woning in gebruik is. Tegen deze besluiten staan rechtsmiddelen open zoals het indienen van een bezwaarschrift dan wel het treffen van een voorlopige voorziening bij de rechter.