ZAANDAM - Op maandag 12 april is een woning op de Pieter Jelles Troelstralaan in Zaandam op grond van artikel 13b Opiumwet voor de duur van 6 maanden gesloten. Datzelfde gebeurde op maandag 26 april met een woning op de Mimi Boesnachstraat te Zaandam.


De woning op de Pieter Jelles Troelstralaan werd gesloten naar aanleiding van onderzoek door de Landelijk Eenheid van de politie. In de woning werd door de politie, die ook een speurhond hadden ingezet, 280 gram tabletten MDMA aangetroffen.

De woning op Mimi Boesnachstraat te Zaandam werd ook gesloten op grond van artikel 13b Opiumwet voor de duur van 6 maanden. Dit gebeurde naar aanleiding van een politieonderzoek. Bij een doorzoeking van de woning trof de politie een in werking zijn hennepkwekerij met 576 hennepplanten aan. Daarnaast waren er onder andere 31 assimilatielampen, 5 koolstoffilters, slakkenhuizen en knipbenodigdheden aangetroffen. Ook was er sprake van diefstal stroom. Door deze illegale aansluiting ontstond er gevaar voor kortsluiting.

Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. Hennepplantages zorgen niet alleen voor overlast in de buurt, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt.

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en het acute gevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Op panden die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.