ZAANSTAD - De stichting Topsport Zaanstreek en het Sportbedrijf Zaanstad zijn officieel overeengekomen om hun samenwerking te intensiveren. De ondersteuning van aanstormende sporttalenten wordt hiermee versterkt. Hiermee willen zij talenten helpen hun weg naar de top te vinden.


De stichting Topsport Zaanstreek is vijftien jaar geleden ontstaan op initiatief van oud-topsporters. Zij wilden hun kennis en ervaring inzetten voor jonge talenten. Eén van die talenten is polsstokhoogspringer Menno Vloon, die uiteindelijk meervoudig nationaal kampioen werd. De financiële middelen die de stichting van de gemeente krijgt worden gebruikt om sporters trainingen, bemiddeling en toegang tot verschillende netwerken te bieden.

Wethouder Gerard Slegers (Sport) is blij met de nauwere samenwerking en sprak hiervoor zijn waardering uit tijdens een lunch met de leden van stichting Topsport en het Sportbedrijf. Hierbij werd teruggeblikt op de afgelopen jaren en het vele goede werk dat door de stichting is verzet. Er werd ook, en vooral naar de toekomst gekeken. Gerard Slegers: "Sport is ongelooflijk belangrijk. En onze Zaanse talenten verdienen de mogelijkheden om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Als gemeente faciliteren we dat waar mogelijk. De leden van stichting Topsport zetten zich met hart en ziel om onze talentvolle Zaanse sporters verder te helpen. Ik ben blij dat zij nu nog intensiever gaan samenwerken met het Sportbedrijf Zaanstad. Daar is een nieuwe generatie (top)sporters in dienst, en door de bundeling van ervaring en nieuwe energie kunnen we onze talenten de ondersteuning bieden die zij nodig hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze samenwerking succesvol is!"

Topsport Zaanstreek

Topsport Zaanstreek is een samenwerking tussen de stichting Topsportfonds Zaanstreek en de gemeentenZaanstad en Wormerland. Zij helpen verschillende verenigingen en topsporters om hun doel te behalen. Dat doen ze door het ondersteunen van verenigingen en sporters en door te zorgen voor financiële ondersteuning. Ook kunnen zij het netwerk gebruiken van partners met wie wordt samengewerkt.