ZAANDAM - Het Rijk heeft eenmalig € 200.000 vrijgemaakt voor Zaanstad. Dit geld is bedoeld om de extra kosten te compenseren van de horeca-, sport- en de cultuursector voor de verplichte controle op de Corona Toegangs Bewijzen (CTB). Dit is een eenmalige tegemoetkoming vanuit de regering voor de periode van 22 september 2021 tot 19 december 2021.

Om bezoekers te kunnen ontvangen is het voor de horecaondernemers, sportverenigingen en culturele instellingen verplicht om het CTB te controleren. Dat vergt extra mankracht en tijd. De subsidie is bedoeld om deze extra kosten gedeeltelijk te compenseren. De betreffende sectoren kunnen tussen 13 februari tot en met 28 februari een aanvraag doen. Om in aanmerking te komen, dienen zij de daadwekelijk gemaakte kosten aan te tonen.

Ook voor 2022 subsidie
Sinds de heropening van de verschillende sectoren op 26 januari 2022 zijn horeca sport en cultuur weer verplicht het coronatoegangsbewijs te controleren. Het Rijk stelt hier opnieuw geld voor beschikbaar en zal een regeling uitwerken. Zodra er meer over bekend is, zal de gemeente de sectoren informeren.