ZAANDAM - Eigenaren van woningen in Zaanstad kunnen ook dit jaar weer meedoen aan de gezamenlijke inkoop van woningisolatie. Zij kunnen hun woning daardoor tegen een scherpe prijs laten isoleren. Vanwege het grote animo van voorafgaande acties wordt deze actie voor de derde keer herhaald.

Inschrijving gratis en vrijblijvend
Tot 15 december kunnen geïnteresseerden zich gratis en vrijblijvend voor de actie inschrijven via www.winstuitjewoning.nl. Na inschrijving zijn zij tot niets verplicht. De organisatie is in handen van ‘Winst uit je Woning’, een onafhankelijke en ervaren partij die vraag en aanbod bij elkaar brengt. Huiseigenaren die nog niet weten welke isolatiemaatregelen voor hun woning geschikt zijn, krijgen onafhankelijk advies van Winst uit je Woning. Ook helpt Winst uit je Woning met het aanvragen van de subsidie.

Garantie

De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling geworven. Na de veiling onder de aanbieders ontvangen de inschrijvers een vrijblijvend aanbod van de aanbieder met de laagste prijs. Pas dan beslissen de woningbezitters of zij hun woning willen laten isoleren. De actie geldt voor vloer-, spouwmuur-, glas- en dakisolatie. Door alleen samen te werken met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden, worden kwaliteit, service en garantie gewaarborgd.

Bezoek de informatiebijeenkomsten op dinsdag 6 november en donderdag 8 november
Om inwoners goed te informeren worden informatiebijeenkomsten georganiseerd:

Beide avonden starten om 19:30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19:00 uur. Van 19:30 tot 20:30 uur krijgt u informatie over collectieve inkoop van vloer – en spouwmuurisolatie. Als u alleen interesse heeft in informatie over dakisolatie, kunt u ook om 20:30 uur aansluiten.

Besparen met isolatie
Isolatie levert flinke besparingen op. Zo kan een investering in een tussenwoning van € 600- € 900 een besparing van € 150 - € 300 per jaar opleveren. Vloerisolatie levert een besparing op, maar ook warme voeten. Vloerisolatie kost tussen de € 1.200,- en € 1.800,-. Vloerisolatie wordt aangebracht voor de rest van de levensduur van uw woning en bespaart u op jaarbasis tussen de € 100,- en € 150,-. Ook het isoleren van het dak kan zorgen voor een lagere energierekening. De kosten hangen af van de oppervlakte van het dak en het type isolatiemateriaal. Een schuin dak wordt van binnenuit geïsoleerd. De investering bedraagt gemiddeld tussen de € 3.500,- en € 6.000,-. U bespaart jaarlijks gemiddeld tussen de € 350,- tot € 600,-.