ZAANDAM - De kleurplaten en tekeningen uit de actieweek Kinderen tegen Zwerfvuil zijn op a.s. zondag 22 augustus te zien in het Zaans Natuur- en Milieu Centrum (ZNMC) aan de Thijssestraat 1 in Zaandam. Kinderen van verschillende leeftijden maakten deze tekeningen. Behalve de kleurplaten en tekeningen is ook bijzondere zwerfafvalkunst van Jacob Spaander te zien.

Met inachtneming van 1,5 meter afstand zijn alle belangstellenden van harte welkom. De actieweek Kinderen tegen Zwerfvuil was van 14 tot 21 april. Alle jonge afvalhelden die toen een kleurplaat of tekening hebben gemaakt, zo'n 37 kinderen, zijn uitgenodigd voor de expositie. Ook de vrijwilligers van de Zaanse Zwerfafvalbrigade zijn uitgenodigd. Voor de vaste zwerfafvalrapers is er een leuke attentie.

De festiviteiten op 22 augustus duren van 12.00 uur tot 15.00 uur en vinden grotendeels in de buitenlucht plaats. Wethouder Openbare Ruimte, Gerard Slegers opent de expositie om 12.30 uur. De expositie is te bezoeken tot 17.00 uur. Ook op zondag 29 augustus is de expositie open, dan van 13.00 tot 17.00 uur. Een leuke kans is om voor of na een bezoek aan de expositie, de nieuwe Natuurspeelplaats in het Darwinpark te bezoeken.