ZAANDAM - De afgelopen periode waren in de wijk Poelenburg in Zaandam meerdere autobranden. De gemeente plaatst daarom tijdelijk vier camera's in de wijk, van 21 maart tot en met 13 juni. De camera's worden geplaatst in de Thijssehof, Dodoneusstraat, op de hoek van de Thijssestraat en Dodoneusstraat en op de hoek van de E. Heimansstraat en Goethartstraat.

Burgemeester Jan Hamming: 'De afgelopen periode hebben we gemerkt dat de autobranden veel onrust veroorzaken. We willen natuurlijk allemaal graag in een veilige wijk wonen. Daarom hebben we besloten om tijdelijk cameratoezicht in te voeren. Daarnaast hebben we de hulp van inwoners nodig die meldingen bij ons doen.'

Het gebruik van tijdelijk cameratoezicht maakt straten veiliger en geeft ons meer 'ogen' in de wijk. We willen hiermee voorkomen, dat we te maken krijgen met nog meer autobranden. We plaatsen de camera's op zo'n manier, zodat we alleen de straat filmen en niet in de woningen kijken.

Melden helpt

Mocht u iets verdachts zien? Dan vragen we u om meteen de politie te bellen. Dit kan via telefoonnummer 112 (bij spoed) of via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Andere vragen over de veiligheid in de wijk? Neem dan contact op met de gemeente. Dit kan per mail naar: oov@zaanstad.nl of via het telefoonnummer 14 075. Vraag dan naar iemand van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid.