ASSENDELFT - Op de rotonde tussen de Saendelverlaan, Zwarte Ring en Jura in Assendelft, wordt tijdelijk cameratoezicht ingezet. Dat heeft burgemeester Jan Hamming besloten, in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. De aanleiding is een explosie, die plaatsvond in de nacht van 19 op 20 april, voor een woning aan de Saendelverlaan. De camera wordt geplaatst op donderdag 25 april, voor een periode van acht weken, met een mogelijkheid om te verlengen.

Burgemeester Jan Hamming: “Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar de schrik zal er goed inzitten in de buurt. Dit doet wat met de openbare orde en het gevoel van veiligheid en dat accepteren we niet in Zaanstad. Het plaatsen van een camera heeft een preventieve werking en geeft extra mogelijkheden om toezicht te houden en voor opsporing.”

Onderzoek
Vermoedelijk kwam de explosie door zwaar vuurwerk. De politie onderzoekt de zaak. Hieruit zal blijken of verdere maatregelen nodig zijn. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 (‘Geen spoed, wel politie’), of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.