ZAANSTAD - Busbrug De Binding is vanaf donderdag 1 juni weer gesloten voor het verkeer tijdens de spitsuren. Op werkdagen tussen 07.00 uur en 09.00 uur en tussen 16.00 uur en 18.00 uur mogen alleen bussen van de brug gebruikmaken. Buiten de spitsuren en in het weekeinde mag alle verkeer, met uitzondering van vrachtwagens, over de brug rijden.

De busbrug tussen Westerwatering en Westerkoog was sinds eind januari ook tijdens de spits geopend vanwege werkzaamheden aan de Houtveldweg. Deze werkzaamheden zijn inmiddels bijna afgerond. In de week van 22 mei wordt de Houtveldweg volledig vrijgegeven.

Onderzoek 24 uurs-openstelling busbrug

Vanaf 1 juni is busbrug De Binding geopend voor personenvervoer op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur en tussen 18.00 uur en 07.00 uur. In het weekeinde en op feestdagen is de busbrug 24 uur per dag geopend voor alle personenverkeer. Momenteel wordt onderzocht welke verkeerseffecten een 24 uurs-openstelling van de busbrug heeft. Dit onderzoek wordt de komende weken afgerond. Naar verwachting worden de resultaten begin juli aangeboden aan de gemeenteraad. Op basis van dit onderzoek neemt de gemeenteraad een besluit over de toekomst van de busbrug.

Deze week ontvangen bewoners van Westerkoog en Westerwatering een brief waarin zij worden geïnformeerd over de sluiting van de busbrug tijdens spitsuren.