ZAANDAM - Op zaterdag 27 april en maandag 29 april, zijn een woning en een bedrijfspand in Zaandam gesloten op last van burgemeester Jan Hamming.

Op zaterdag 27 april is een woning aan de Bergblauwstraat gesloten. Naar aanleiding van een eerdere bedreiging werd het pand door de politie gecontroleerd. In het pand zijn vermoedelijk verdovende middelen en een vuurwapen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De politie heeft een 35-jarige man uit Zaandam gearresteerd. De gemeente heeft het pand gesloten voor de duur van drie maanden.

Op maandag 29 april is een ruimte in een bedrijfsverzamelpand gesloten aan de Sluispolderweg in Zaandam. Tijdens een integrale controle met politie, belastingdienst en de gemeente werd in deze ruimte een hennepplantage aangetroffen. Het ging om 288 planten, assimilatielampen, een koolstoffilter en andere materialen die gebruikt worden bij een hennepplantage. Al het materiaal is in beslag genomen. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden. De sluitingstermijn is nog niet bekend, dit is onderdeel van het onderzoek. De overige ruimten in het bedrijfsverzamelpand worden gebruikt door andere partijen en blijven wel toegankelijk.

Controles en melden zijn belangrijk


Met het team Wijkgerichte Overlast voert de gemeente samen met de politie en andere partners, regelmatig controles uit. Het doel is het aanpakken van ondermijning en het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid in de wijken. De focus ligt op het tegengaan van witwassen, uitbuiting, illegale arbeid en drugshandel.

Pandsluitingen zijn bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar voor de omgeving en om drugscriminaliteit te verstoren en te voorkomen.

Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier:

www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/