ZAANDAM - Afgelopen weekend zijn de gele markeringsvlakken op de Beatrixbrug aangebracht. De gemeente Zaanstad krijgt hierdoor vragen van bewoners waarom de brug nog niet open is voor fietsers, auto’s en voetgangers. De reden daarvoor is dat de brug nog niet klaar is voor gebruik. Zolang dat het geval is kan er geen ander verkeer over de brug dan de bussen van Connexxion.

Inmiddels is de geel/zwarte markering aangebracht en kunnen de pollers omhoog en omlaag. Voor de brug open kan moet er naast het aanbrengen van de geel/zwarte markering, nog een aantal andere maatregelen zijn genomen:
  • Het aanbrengen van een rood-witte markering op de randen tussen fietspad en rijbaan/voetpad;
  • Ook moet het camerasysteem dat de pollers aanstuurt worden aangesloten en naar behoren werken.

Rood/witte markering moeilijk verkrijgbaar
Voor de brug open kan moet een rood/witte markering worden aangebracht op de randen tussen fietspad en rijbaan en fietspad en voetpad. Dit wordt gedaan met een speciaal soort tape. Dit tape is door de coronacrisis moeilijk te verkrijgen. Het is in bestelling. Een alternatieve mogelijkheid is het verven van deze randen met rode verf. Maar door de weersomstandigheden, de vele regenbuien, kan dat helaas niet omdat de verf dan uitloopt. We hopen daarom dat de tape zo snel mogelijk wordt geleverd.

De gemeente ziet ook graag dat de brug voor iedereen opengaat. Maar deze maatregelen zijn nodig voor een veilige openstelling.

Meer informatie
De Beatrixbrug hoort, evenals de Wilhelminabrug, bij de Wilhelminasluis. De Wilhelminasluis wordt in opdracht van de provincie Noord-Holland vernieuwd. De sluis was verouderd en verkeerde in slechte staat. Beide bruggen zijn nu compleet vernieuwd.

Heeft u vragen over het vernieuwen van de Wilhelminasluis? Dan kunt u contact opnemen met de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800-0200 600 (gratis). Of een e-mail sturen naar vaartindezaan@noord-holland.nl. Op de website www.wilhelminasluiszaandam.nl is ook meer informatie te vinden over de werkzaamheden aan de sluis en de bruggen.