ZAANSTAD - Vanaf vandaag krijgen de werkzaamheden voor de realisatie van ‘De Slinger’ een vervolg. ‘De Slinger’ is het fietspad dat in de toekomst het Stadhuisplein in Zaandam met de Houtveldweg.

De route loopt straks al slingerend over de toekomstige spooroverbouwing. In mei dit jaar maakten de aanpassingen op de Houtveldweg al ruimte voor de realisatie van het fietspad. De volgende stap is de bouw van het portaal waar het fietspad vanaf de Houtveldweg grenst aan de nieuwe spooroverbouwing. Hiermee zijn deze werkzaamheden ook een voorbereiding op de geplande overkapping van station Zaandam.

Verplaatsing fietsenstalling

Voor de werkzaamheden is het nodig om de fietsenstalling bij de ingang van het station (Houtveldweg) te verplaatsen. Vanaf vandaag kunnen fietsen gestald worden op het stationsplein, recht tegenover het Zaanhotel in aanbouw. Fout geparkeerde fietsen worden door de gemeente verwijderd. De tijdelijke fietsparkeerplek blijft staan tot ongeveer eind 2019. Dan is de nieuwe fietsenstalling voor circa 1300 fietsen gereed die Zaanstad realiseert als onderdeel van de toekomstige spooroverbouwing.

Planning

De werkzaamheden voor het portaal duren tot ongeveer het voorjaar van 2018. Dan starten naar verwachting ook de eerste werkzaamheden voor de spooroverbouwing. Vervolgens wordt de fly-over over de Houtveldweg gemaakt. Eind 2019 is dan de spooroverbouwing en De Slinger gereed.