ZAANDAM - Dinsdag 27 september tot en met dinsdag 4 oktober is het de Week van de Zaanse Ondernemer 2022. Tijdens deze week zet gemeente Zaanstad het Zaans ondernemerschap in het zonnetje. De burgemeester en wethouders bezoeken zeven verschillende inspirerende ondernemers die met hun ondernemerschap op een bijzondere manier bijdragen aan een beter, duurzamer en socialer Zaanstad. Dit jaar is er speciale aandacht voor het thema 'talent'.

Wethouder economische zaken en arbeidsmarkt Stephanie Onclin: 'Onze ondernemers maken de Zaanstreek. Dat is iets waar ik als Zaankanter en als wethouder ontzettend trots op ben. Ondernemers hebben te maken met de nodige uitdagingen, zeker als het gaat om het aantrekken en behouden van personeel. Dit thema lichten we tijdens de Week van de Zaanse Ondernemer 2022 dan ook extra uit.'

Focus op talent

Voor veel ondernemers wordt het steeds moeilijker om goed gekwalificeerd personeel te vinden, maar ook om hen te behouden. Burgemeester en wethouders spreken met de ondernemers over hun uitdagingen met betrekking tot talent en welke oplossingen zij daarvoor vinden. Trekken ze op andere manieren talent aan, wat doen zij aan ontwikkeling van het talent binnen hun organisatie en op welke andere manieren proberen zij hun talenten te boeien en te binden?

René Tuijn ging op bezoek bij sloopbedrijf Foekens, Wessel Breunesse bij maakgemeenschap De Hoop, Harrie van der Laan bij Zorgcentrum Pennemes, Gerard Slegers bij voetbal eredivisionist AZ, Natasja Groothuismink bij print-on-demand producent Scanlaser en Stephanie Onclin bij foodgigant Olam Food Ingredients. De week wordt afgesloten door burgemeester Jan Hamming die een bezoek bracht aan voedselverwerker ID Organics.

Op ondernemen.zaanstad.nl is vanaf 27 september elke dag het inspirerende verhaal te lezen van één van deze Zaanse ondernemingen. Of volg @ZNSTDOnderneemt via Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven.