ZAANDAM - De nieuwe naam van het participatiebedrijf van Zaanstad en Purmerend is bekend: Werkom. Onder deze naam geeft het bedrijf in opdracht van de twee gemeenten vanaf 1 januari 2018 invulling aan de uitvoering van de Participatiewet.

Het huidige BaanStede gaat op in Werkom. Remco Wijnia, beoogd directeur van Werkom: “Ik ben erg trots op onze nieuwe naam. Werkom staat voor ‘We, werk en kom’. We doen het samen, het draait om werk en we staan open voor werkgevers en kandidaten. Het nieuwe logo en de beeldtaal die daarbij hoort maken we voor het nieuwe jaar bekend.” Werkom gaat dienstverlening bieden aan werkzoekenden, werkgevers en de regiogemeenten in Zaanstreek-Waterland. Het belangrijkste doel van alle activiteiten binnen Werkom is de doorstroming naar een betaalde baan op de reguliere arbeidsmarkt voor werkzoekenden. Ook is Werkom er voor mensen die een beschutte werkplek nodig hebben.

Werkzoekenden

Werkom is vanaf 1-1-2018 dé plek waar de werkzoekenden van Zaanstad en Purmerend, die in veel gevallen al langer niet hebben gewerkt, werkfit kunnen worden. Hier kunnen zij hun talenten en mogelijkheden ontdekken, vaardigheden ontwikkelen en worden zij in staat gesteld erkende certificaten te halen. Waar nodig versterken zij bij Werkom hun taal, kennis, houding en gedrag. Werkom biedt ook leerwerkplekken waarin mensen de kans krijgen om werkervaring op te doen. Werkom is daarmee een (tijdelijke) plek waar mensen met de juiste begeleiding worden klaargestoomd voor doorstroming naar de arbeidsmarkt.

Bedrijven

Om te slagen in deze missie wil Werkom zeer nauw samen werken met de werkgevers uit de regio. Remco Wijnia: ‘’Werkgevers zijn voor ons de belangrijkste schakel in het proces. Door zeer nauw samen te werken en ruimte te maken voor innovatie creëren we bedrijvigheid en daarmee nieuwe kansen en mogelijkheden voor onze doelgroep.” Bedrijven kunnen werk uitbesteden bij Werkom tegen een eerlijke prijs en met een goede kwaliteit en leverbetrouwbaarheid.